25 noiembrie 2016

BRIOȘE CU AROMĂ DE LĂMÂIE




 Au un singur defect....creează dependență :) Încearcă-le... 
Ingrediente pentru 12 bucati: 
- 200 g unt 
- 150 g zahăr
 - 1 linguriță zahăr vanilat 
- 4 ouă
 - 150 g de făină
 - 100 g de amidon (porumb sau cartof)
 - 1 linguriță praf de copt 
- un praf de sare
- 2 linguri cacao 

- 1 lingură coajă de lămâie
 - 100 ml  iaurt sau
smântână

Mod de preparare:1. Cerne făina cu amidonul , sare și praf de copt nestins .2. Untul la temperatura camerei mixează-l cu zahărul și zahărul vanilat până devine o cremă .

3. Adaugă iaurtul și ouăle unul câte unul  mixează bine după fiecare.4. Acum toarnă amestecul de făină treptat amestecînd de jos în sus cu spatula până obții un aluat omogen. 
5. Separă aluatul în două și în jumătate de aluat adaugă coaja de lămâie.iar în celaltă jumătate  adaugă cacao și se amestecă din nou.6. Toarnă ambele compoziții , alternativ în formele de brioșe tapetate cu hîrtii speciale pt brioșe (dacă nu ai aceste hîrtii ,unge formele de brioșe cu ulei și tapetează cu făină.7. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , aproximativ 20-25 de minute.
Bon appetit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu