8 noiembrie 2013

CAFEA........."ROMÂNEASCĂ"

Dragii mei se ştie că românii atunci când au un oaspete îi oferă în primul rând şi în primul rând o cafea …….deci vă invit la o cafea românească…….e un fel de a spune la cafeaua fiartă cum o facem noi…adică turceşte……. 



-   1 ceaşcã de 100 ml apã
-   2 linguriţe cafea mãcinatã
-   1 linguriţã rasã de zahãr (sau cât vã place)
  Într-un ibric se pun la fiert pe foc mic o ceşcuţã de
apã, 1 linguriţã de cafea şi zahãrul
  Pe mãsurã ce se apropie de clocot, se ia caimacul ce se formeazã cu o
linguriţã şi se pune în ceşcuţã
  Când a dat în câteva clocote se pune încã 1 linguriţã de cafea, se acoperã
şi se dã deoparte, sã se aşeze zaţul
  Se toarnã în ceşcuţã…….. Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu