17 noiembrie 2013

PÂINE CU UNT,USTUROI ŞI PĂTRUNJEL

Perfectă alături de orice friptură sau grătar.


- 2 pâini, preferabil tip baghetă
- 1 pachet de unt de 200 g
- 14-15 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare,piper
- 1-2 buc folie de aluminiu
Se toacă mărunt pătrunjelul şi caţeii de usturoi. Se amestecă împreună cu untul moale şi se asezonează cu sare şi piper după gust. Se taie bagheta în diagonală în felii groase de 2-3 degete, dar nu complet. Cu ajutorul unui cuţit se introduce umplutura între felii (cam o linguriţă), iar restul rămas se întinde pe toata suprafaţa exterioară a baghetei. Se pune bagheta în bucata de folie de aluminiu şi se sigilează bine la capete. Se da bagheta la cuptorul încins la 180 de grade pentru 10 minute, apoi se întoarce şi se mai lasă înca 10 minute. Se scoate bagheta din cuptor, se desface cu grija folia (atenţie la aburii fierbinţi!) şi se lasă câteva minute să se răcească. Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu