18 noiembrie 2013

BUDINCA DE CONOPIDA SI BRANZA DE VACI

O gustoare uşoară şi hrănitoare.





- 1 conopidă de cca. 1 kg
- 5 ouă
- 8 linguri brânză de vaci
- 16 linguri smântână
- 10 linguri lapte proaspăt
- 4 linguri de unt
- 200 g şuncă afumată,opţional
- sare,piper
Conopida se desface în bucheţele şi se opăreşte în apă clocotită 10 minute, apoi se lasă la răcit.
Se unge o formă cu unt şi se aşază conopida scursă.
Smântâna se amestecă cu laptele, brânza de vaci şi ouăle bătute, se potriveşte de sare şi piper, apoi se toarnă peste conopidă.
Se introduce vasul la cuptor la o temperatură de 180 grade , timp de 45 de minute. Se serveşte caldă.
Să aveţi poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu