E atăt de pufoasă şi........bună rău de tot..
Cantităţile sunt pentru o tavă mare
– 4 ouă
– 18 linguri de zahăr
– 18 linguri de ulei
– 18 linguri de lapte
– 24 linguri de făină
– 1 pliculeţ praf de copt
– 1.5 kg de mere
– 6-7 linguri de zahăr sau după gust
– 2 linguri margarină
– 1 linguriţă scorţişoară
1.Merele curăţate de coajă se dau pe răzătoarea mare ,se călesc împreună cu zahărul , margarina şi se ţin pe foc până scade sucul lăsat de mere.Apoi se adaugă scorţişoara şi se lasă deoparte.
2.Ouăle se mixează cu zahărul , se adaugă uleiul,laptele alternând cu făina amestecată cu praful de copt nestins şi se amestecă până se încorporează. Aluatul trebuie sa curgă când e luat cu lingura dar să fie mai gros decât cel de clătite.
3.Se unge tava cu unt sau margarină si se presara cu făină.
4. Se toarnă jumătate din aluat şi se dă pentru 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.
5. Se scoate tava şi se întinde umplutura de mere,uniform peste aluat, se toarnă restul de aluat şi se pune la copt pentru cca.35- 40 minute la foc potrivit.
6. Când este gata se pudrează cu zahăr
7.Se taie când prăjitura s-a răcit complet.
Poftă bună !
– 4 ouă
– 18 linguri de zahăr
– 18 linguri de ulei
– 18 linguri de lapte
– 24 linguri de făină
– 1 pliculeţ praf de copt
– 1.5 kg de mere
– 6-7 linguri de zahăr sau după gust
– 2 linguri margarină
– 1 linguriţă scorţişoară
1.Merele curăţate de coajă se dau pe răzătoarea mare ,se călesc împreună cu zahărul , margarina şi se ţin pe foc până scade sucul lăsat de mere.Apoi se adaugă scorţişoara şi se lasă deoparte.
2.Ouăle se mixează cu zahărul , se adaugă uleiul,laptele alternând cu făina amestecată cu praful de copt nestins şi se amestecă până se încorporează. Aluatul trebuie sa curgă când e luat cu lingura dar să fie mai gros decât cel de clătite.
3.Se unge tava cu unt sau margarină si se presara cu făină.
4. Se toarnă jumătate din aluat şi se dă pentru 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.
5. Se scoate tava şi se întinde umplutura de mere,uniform peste aluat, se toarnă restul de aluat şi se pune la copt pentru cca.35- 40 minute la foc potrivit.
6. Când este gata se pudrează cu zahăr
7.Se taie când prăjitura s-a răcit complet.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu