- 500 g fasole boabe, preferabil albă
- 1 morcov
- 3 cepe de marime potrivită
- 4-5 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- sare
Fasolea se spală în mai multe ape pentru a elimina impurităţile şi se lasă peste noapte la muiat pentru a scurta procesul de fierbere..Fasolea se fierbe în apă fără sare deoarece sarea întăreşte boabele de fasole, având grijă să schimbăm apa de 3 ori din jumătate în jumătate de oră, înlocuind de fiecare dată cu altă apă caldă. La ultima apă de fiert se adaugă o jumăţate lingură de sare, un morcov şi o ceapă.După ce a fiert se scurge şi se pasează cu blenderul sau se dă prin maşina de tocat de 2 ori, pentru a obţine o pastă fină. Usturoiul curaţat şi pisat se pune aceasta pastă.Se adaugă sare după gust şi se amestecă până se omogenizează. Ceapa curăţată şi tăiată mărunt se căleşte în ulei,se adaugă 2-3 linguri de apă şi când s-a înmuiat se pune bulionul diluat cu un pic de apă ,se lasă pe foc mic până se ridică uleiul deasupra.Se pune fasolea într-un bol sau pe un platou.Ceapa călită se aşază peste fasole,împreună cu uleiul şi se nivelează uniform. Se serveşte rece. Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu