7 noiembrie 2013

RULADĂ DE PORC CU OMLETĂ

Foarte bună......
 
- 700- 800 g mușchi porc
– 100 g șuncă afumată
– 1 cutie ciuperci cca. 200 g
– 2-3 ouă
– 1 lingură cașcaval ras
– 1-2 căței usturoi tăiaţi mărunt
– 1linguriţă rozmarin măcinat
– 1 pahar vin alb sec
– 4 linguri ulei
– sare,piper Carnea spălată,se scurge şi se taie pe lungime,astfel să obţinem o felie de carne care se poate rula. Se bate cu ciocanul de șnițele, apoi se condimentează cu sare,piper și se lasă deoparte. Se bat ouăle, se pune cașcavalul ras se condimentează cu sare,piper şi se prăjeşte puţin în ulei,la fel ca o omletă. Separat se amestecă ciupercile scurse cu usturoiul şi se călesc puţin în ulei la foc mic. Pe felia de carne se aşează uniform feliile de șuncă afumată, omleta și ciupercile, apoi se rulează ș se leagăi cu o sfoară în spirală. Se aşează într-o tavă mai mică. Se unge cu ulei ,apoi se presară sare, piper, rozmarin, se stropește cu vin alb şi se adaugă 1 pahar de apă. Se introduce tava în cuptorul încins pentru aproximativ o oră , iar înainte de a fi gata se taie sfoara și se scoate. Se taie felii și se servește caldă, ornată cu ciuperci și pătrunjel verde Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu