
O garnitură foarte simplu de preparat şi are un gust f. foarte bun…
.- 1 ceapă potrivită
– 1 morcov
– 2 ardei graşi,unul roşu şi unul verde
– 5-6 ciuperci champignon sau o cutie mică
– 1 cană de orez
– 700 ml supă legume( apă fiartă cu 1/2 linguriţe delikat de legume)
– 1 lingură unt
– 2 linguri ulei
– 1/2 linguriţă cimbru
– 1 legătură pătrunjel verde
– delikat, sare,piper
Într-o cratiţă (preferabil de tuci) încingem uleiul ,untul şi călim ceapa tocată mărunt, împreună cu morcovii, ardeii tăiaţi cuburi mici şi ciupercile tăiate cuburi un pic mai mari.
Când acestea s-au înmuiat, punem orezul şi îl călim şi pe acesta împreună cu legumele.Turnăm supa de legume fierbinte, punem cimbrul,şi lăsăm să fiarbă pe foc mic,amestecând uşor, periodic ,pentru a nu se lipi de fundul vasului.Când pilaful este gata, condimentăm cu sare şi piper.Se serveşte simplu ornat cu pătrunjel verde,alături de o salată de sezon sau îl putem servi ca şi garnitură lângă o friptură.
Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu