Desertul copilăriei multora dintre noi…… şi nu numai
- 250 g biscuiţi simpli
- 200 g rahat
- o cană miez de nucă măcinată
- 2 linguri de cacao
- 1/2 cană zahar pudră
- 1 pliculeţ zahar vanilat
- 1 linguriţă esenţă rom
- 3 linguri margarină
Se taie rahatul în bucăţele, apoi se pune la fiert cu 4-5 linguri de apă, pe foc mic, amestecând până se înmoaie bine,se adaugă margarina se lasă până se topeşte . Se ia de pe foc şi se amestecă bine cu biscuiţii sfărâmaţi , miezul de nucă măcinat ,cacaua,zahărul vanilat si esenţa de rom, Se lasă la răcit , apoi se întinde pe o coală de de celofan pudrată din belşug cu zahăr şi se rulează. Pentru un aspect mai plăcut se poate adăuga o banană întreagă şi se rulează odată cu compoziţia . Poftă bună !
- 250 g biscuiţi simpli
- 200 g rahat
- o cană miez de nucă măcinată
- 2 linguri de cacao
- 1/2 cană zahar pudră
- 1 pliculeţ zahar vanilat
- 1 linguriţă esenţă rom
- 3 linguri margarină
Se taie rahatul în bucăţele, apoi se pune la fiert cu 4-5 linguri de apă, pe foc mic, amestecând până se înmoaie bine,se adaugă margarina se lasă până se topeşte . Se ia de pe foc şi se amestecă bine cu biscuiţii sfărâmaţi , miezul de nucă măcinat ,cacaua,zahărul vanilat si esenţa de rom, Se lasă la răcit , apoi se întinde pe o coală de de celofan pudrată din belşug cu zahăr şi se rulează. Pentru un aspect mai plăcut se poate adăuga o banană întreagă şi se rulează odată cu compoziţia . Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu