O prăjitură foarte simplu de preparat,parfumată şi pufoasă
- 6 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 1o linguri ulei
- 400 ml lapte
- 1 sticluţă esenţă de migdale ( 35 ml )
- 20 linguri faină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 6 linguri zahăr ( pentru bezea )
- 500 g prune curăţate şi tăiate jumătăţi sau felii .
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul,se adaugă uleiul laptele,esenţa ,făina amestecată cu praful de copt (nestins ) şi se mixeaza bine . Într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină se pune compoziţia ,iar deasupra se aşază feliile de prune date un pic prin faină ( ca să nu se lase la fundul tăvii ), una ,lângă alta şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit,pentru 40-45 minute la foc moderat(.se face testul cu scobitoarea)Se întinde bezeaua făcută din cele 6 albuşuri mixate cu 6 linguri zahăr şi se mai lasă în cuptor pâna bezeaua devine uşor aurie .Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu