7 noiembrie 2013

SALATĂ DE VINETE






- 1 kg vinete
- 2 cepe
- 4 linguri de ulei
- sare
- 2 roşii.
Vinetele se coc pe tabla încinsă pe aragaz,întorcându-se pe toate părţile,,apoi se curăţă şi se lasă la scurs,într-o tavă aşezată înclinat….. ( o metodă mai practică pentru a scăpa de curăţat,este următoarea : se taie vânăta coaptă în două ,se scoate miezul cu o lingură,începând de la coadă spre vârf şi se pune la scurs într-o strecurătoare ).După ce s-au scurs,se toacă mărunt şi se pun într-un castron,turnându-se uleiul picătură cu picătură.în timp ce se încorporează uleiul se amestecă cu lingura de lemn.La sfârşit se adaugă ceapa tocată şi se potriveşte de sare.Se serveşte decorată cu roşiile tăiate rondele sau după dorinţă puteţi face roşii umplute cu salată  .Poftă bună

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu