6 noiembrie 2013

ALUAT UNIVERSAL


Vă recomand acest aluat universal pe care eu îl foloseac atât la blaturi pentru torturi cât şi pentru prăjituri cu fructe,prăjituri cu cremă, etc.



- 8 ouă
- 2 căni de zahăr tos
- 16 linguri ulei
- 16 linguri de apă clocotită
- 3 – 4 căni cu făină ( aceeaşi cană de la zahăr )
- 1 pliculeţ praf de copt
- un praf de sare


Se separă gălbenuşurile de albuşuri.Galbenuşurile se bat cu 1 cană de zahăr folosind telul,adăugând treptat uleiul,apoi apa clocotită.Albuşurile se bat spumă cu o cană de zahăr până acesta se topeşte şi se toarnă treptat peste galbenusuri amestecând cu o lingură de lemn de jos în sus .Făina se adaugă în ploaie după ce a fost amestecată cu praful de copt nestins şi un vârf de cuţit de sare . Cam asta e tot.Rămâne să decideţi voi ce destinaţie îi daţi . Succes !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu