Este foarte potrivit ca şi dressing la salate ori langă mâncărurile cu carne……
– 1 gălbenuş de ou fiert tare…pentru a putea fi zdrobit cu furculiţa
– 1 gălbenuş de ou crud
– 1 linguriţă muştar
– 1 vârf de cuţit sare
– 1 linguriţă zeamă de lămâie
– 400-500 ml ulei
Într-un bol sau castron de porţelan sau plastic plastic ,se zdrobeşte oul răscopt, se adaugă o linguriţă de muştar, sarea şi o linguriţă zeamă de lămâie.
Dupa ce se amestecă bine cu o lingură de lemn sau mixer cu paletele de plastic ,se adaugă galbenuşul crud, amestecând tot timpul în aceeaşi direcţie până avem o compoziţie omogenă ,bine legată.Se începe a turna uleiul în fir amestecând mereu în acelaşi sens ,până se încorporează toată cantitatea. Cam asta e…rămâne să decideţi ce destinaţie îi daţi.Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu