14 noiembrie 2013

SPAGHETE BOLOGNESE


- 400 g spaghete
- 1 kg carne tocată
- 3 morcovi
- 1 legatură frunze ţelină
- 2 cepe
- 2 l supă de pui sau apă fiartă cu un cubuleţ knor
- sare,piper
- - 4 linguri de măsline
- 2-3 foi de dafin
- 200 ml vin albi
- 200 g costită de porc crudă
- 800 g roşii pasate,după ce au fost opărite,curăţatete de pieliţe şi seminţe
- 1 linguriţă rozmarin

1. Morcovii şi tulpinile de ţelină se taie cubuleţe foarte mici. Ceapa se taie foarte subţire. Legumele se pun într-o oală impreuna cu 2 linguri ulei de măsline şi le lăsăm la foc mic, până când se înmoaie, adăugând din când în când un pic de apă fierbinte.
2. Într-o altă tigaie, se prăjeşte la foc iute carnea şi costiţa de porc tocată, fără sare, şi apoi se stinge cu vin alb de două ori.Se adaugă rozmarinul şi frunzele de dafin.
3. Când este aproape făcută,se amestecă cu legumele,se condimentează cu sare si piper, se acoperă cu supa de pui şi se lasă la foc mic să fiarbă.
4. Secretul acestui sos este timpul de fierbere la foc mic, de 2 ore. În acest timp,se amestecă din când în când şi se adaugă, la nevoie, supă de pui. După 2 ore se adaugă roşiile pasate şi frunzele de ţelină tăiate foarte mărunt, din nou supă de pui şi se mai lasă la foc mic minimum o oră.
5. Apoi, se fierb pastele. Se amestecă spaghetele cu compoziţia rezultată şi se servesc calde.Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu