12 noiembrie 2013

GUTUI COAPTE CU STAFIDE ŞI MIEZ DE NUCĂ

Sunt o bunătate....... 

- 3 gutui mari
- 100 g stafide
- 3-4 linguri miez nucă pisat
- - 2 linguri miere
2 linguri margarină
Gutuile se spală,se taie un capac şi se elimină sâmburii şi miezul tare. Miezul de nucă se prăjeşte un pic în cuptor apoi se pisează. Stafidele se lasă câteva minute la înmuiat în apă călduţă. După ce stafidele s-au înmuiat, se amestecă cu miezul de nucă, mierea de albine şi margarina, până se omogenizează. Se umplu gutuile cu acest amestec si se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se acoperă cu o folie aluminiu si se dă tava în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu