- O rețetă tradițională românească

- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 500 ml apă minerală sau supă de oase
- 1 lingură sare
- o linguriță piper
- o jumătate linguriță boia de ardei iute
- un vârf de cuțit chimen măcinat
- un vârf de cuțit cimbru
- un vârf de cuți ienibahar măcinat
- un vârf de cuți coriandru
- 1 căpățână usturoi
Se toacă toată carnea de 2 ori prin sita mică Se pun condimentele, usturoiul curățat și pisat cât mai fin și bicarbonatul și se frământă cam 30 minute, adăugându-se treptat apa minerală sau supa și dacă e nevoie, se mai adaugă condimente.Se lasă la rece minim 24 de ore. După ce stau la rece minim 24 de ore, se scoate pe masă și se lasă să ajungă la temperatura camerei, apoi se frământă iar cam 15-20 de minute. Se modelează micii cu mâna udă, cam la 50 g bucata, apoi se prăjesc pe grătar, la foc iute, ca să rămână zemoși .Opțional... pentru un gust mai deosebit se stropesc cu mujdei de usturoi în timpul frigerii Se servesc cu muștar....și musai o bere rece după...:)
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu