Este bine să știți că dacă doriți să preparați plăcinte sărate din acest aluat ...renunțați la zahăr.
- 400 g făină
- 1 pachet unt moale la temperatura camerei sau untură
- 1 pahar mare iaurt
- 1 ou
- 1 cubuleț drojdie de 25 g
- 2 lingurițe zahăr
- 1 linguriță sare
1. Cerneți făina într-un bol călduț.Adăugați sarea , oul bătut,untul și iaurtul.Frecați în alt bol drojdia cu zahărul până se se lichefiază adică se formează o pastă albicioasă,apoi turnați peste celelalte igrediente și frământați.Strângeți aluatul într-o formă rotundă,apoi acoperiți-l și lăsați-l să crească la cald până își dublează volumul.
2. După ce acrescut,împărțiți aluatul în două și întindeți foi de diametrul tăvii în care veți prepara plăcinta.
3. Folosiți foile pentru plăcintă.

- 1 pachet unt moale la temperatura camerei sau untură
- 1 pahar mare iaurt
- 1 ou
- 1 cubuleț drojdie de 25 g
- 2 lingurițe zahăr
- 1 linguriță sare
1. Cerneți făina într-un bol călduț.Adăugați sarea , oul bătut,untul și iaurtul.Frecați în alt bol drojdia cu zahărul până se se lichefiază adică se formează o pastă albicioasă,apoi turnați peste celelalte igrediente și frământați.Strângeți aluatul într-o formă rotundă,apoi acoperiți-l și lăsați-l să crească la cald până își dublează volumul.
2. După ce acrescut,împărțiți aluatul în două și întindeți foi de diametrul tăvii în care veți prepara plăcinta.
3. Folosiți foile pentru plăcintă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu