28 septembrie 2015

CORNURI CU GEM (DE POST)

  •  - 1 kg făină
  • - 1 cubuleț drojdie 25g
  • - 2 linguri zahăr
  • - 1 pliculeț zahăr vanilat 
  • - 4-5 linguri ulei pt frământat
  • - coajă rasă de la o lămâie
  • - o linguriță sare
  • - o jumătate linguriță turmeric pt a avea o culoare frumoasă aluatul
  • - apă călduță circa 600-650 ml
  • Pt.umplut
  • - 1 borcan gem de 400g
  • Pt. uns
  • 4-5 linguri miere de albine  și 4 linguri apă 
  • Drodia se amestecă cu 4 linguri apă călduță,4 linguri de făină și se lasă la dospit într-un loc cald ,apoi se amestecă cu restul  incredientelor .Se frământă aluatul până se desprinde de pe mâini.Se lasă la crescut până își dublează volumul.După ce aluatul a crescut, împărțiți aluatul în patru bucăți și întindeți un dreptunghi. Decupați triunghiuri cu un cuțit și la margine puneți gem sau orice umplutură doriți.Rulați cornurile și așezați-le în tava tapetată cu hârtie de copt.Se lasă la dospit cam 20 de minute, apoi se bagă în cuptorul preîncalzit timp de 30-40 de minute.Se ung imediat ce se scot din cuptor cu mierea dizvoltă în apă. Se pot umple cu orice fel de umplutură dulce sau sărată  gem, fructe confiate, mere sau dovleac rase și amestecate cu zahăr(scăzute puțin în tigaie), nucă, brânză,  ciuperci etc.  Poftă bună vă doresc !
  • .........................................................................................................................................
  • - O altă variantă incrediente..
  • 1 kg făină
  • 25 g drojdie
  • 1 p margarină
  • 4 linguri cu apă 
  • o linguriță oțet
  • 4 ouă
  • 1 p zahăr vanilat
  •  tava se unge cu unt sau untură

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu