28 septembrie 2015

PIZZA „ BOLOGNEZA”



Cantitățile sunt pentru 10 porții .Rețeta o puteți adapta după dorință micșorând sau mărind gramajul...
 - 1,150 kg aluat pizza ( vezi rețeta Aluat pizza )
- 700 ml sos pizza ( vezi rețeta Sos pizza )
- 500 g salam
- 500 g ciuperci conservă
- 5-6 ouă depinde de mărimea lor cca 500 g
- 2 linguri ulei
Salamul se curăță de membrană și se taie cuburi.Ciupercile se scurg de lichid,se trec prin jet de apă rece și se taie lame.Ouăle se spală și apoi se bat ( albușuri+gălbenușuri).
Forma de pizza respectiv formele se ung cu ulei,apoi se așază aluat astfel ca să acopere și pereții.Peste aluat se adaugă sos,ciuperci,salam,ouă și se coace 15 -20 minute în cuptorul preîncălzit.
Preparatul se prezintă în forma în care s-a copt.Se servește cald .Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu