11 septembrie 2015

GOGOSARI ÎN SOS DE BULION

- 5 kg gogoșari
- 1 borcan bulion de roșii (28%) de 800 g
- 500 ml oțet din vin
- 500 ml ulei
- 500 g zahăr tos
- 2 linguri cu sare mare neiodată
- 2 linguri boabe de muștar
- 2 linguri boabe de piper
-  5-6 foi de dafin
 
1. Gogoșarii se spală, se taie pe juăatate și se scot cotoarele, apoi se taie în fâșii de grosimea unui deget.
2. Într-o oală mai înaltă și încăpătoare se prepară sosul amestecând ingredientele de mai sus și se fierbe 20 de minute, amestecând din când în când.
3. Se adaugă apoi gogoșarii in sos și se mai fierb până se înmoaie puțin, cam 10 minute (gogoșarii trebuie să fie acoperiți de sos, să se infierbânte puțin, dar să nu clocotească! doar să se înmoaie f.f. puțin, să se poată așeza în borcane!).
4. Se pun gogoșarii în borcanele de 400 g, apoi deasupra sosul .
5. Se închid bine și se fierb la bain-marie 15-20 minute din momentul când începe să clocotească apa din vas.
6. Se scot pe o pătură și se învelesc, lăsând borcanele la răcit acoperite.Mie mi-au ieșit 20 de borcane de 400 g.
Spor în toate să aveți !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu