10 septembrie 2015

SALATĂ DE MURĂTURI

- 1 kg gogonele verzi mai mici și tari
- 1 kg ardei capia roșii
- 500 g morcov să fie subțiri și cât mai fragezi
- o legatură frunze de țelină
- 500 ml oțet
- 500 g zahăr
- o lingură sare grunjoasă neiodată

1.Ardeii îi spălăm le scoatem cotoarele și îi tăiem rondele subțiri.
2. Morcovii îi spălam îi curățăm cu un cuțit pentru legume și îi tăiem rondele cât mai subțiri.
3.  Gogonelele le vom spăla le îndepărtăm codițele și le tăiem feliuțe.
4.  Frunzele de țelină le spălăm le curățăm de pe tije și le tăiem mărunt.
  Amestecăm toate legumele într-un lighenaș adăugăm țelina și turnăm peste ele oțetul, zahărul și sarea grunjoasă. Le amestecăm ușor și le lăsăm 24 ore amestecând din când în când timp în care își vor lăsa zeamă suficientă cât să le acopere.Apoi turnăm salata cu tot cu zeama în borcane înfiletăm bine capacele și le sterilizăm . Așezăm pe fundul unei cratițe un prosop sau bucăți de ziare, așezam borcanele învelite și ele în ziare și punem apă până la nivelul compoziției din borcan.
Sterilizăm 15-20 minute din momentul când apa din vas începe să clocotească,apoi lăsăm să se răcească în apa care au fiert.Depozităm borcanele la loc răcoros.Din cantitățile date mi-au ieșit 4 borcane de 800 ml. Spor la treabă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu