
- 1,400 kg crap fără cap
- 1,500 kg ceapă
- 6 linguri de ulei
- 5-6 linguri pastă de tomate
- o jumătate linguriță boia dulce
- 1 pahar cu vin alb (100 ml)
- 1 căpățână usturoi
- o crenguță de cimbru
- o jumătate linguriță piper negru măcinat
- 5 roșii proaspete
- 4-5 foi de dafin
- o legătură mai mică de pătrunjel
- sare sau după gust
1.Crapul se curăță,se spală și se porționează în zece bucăți.
2.Ceapa se curăță,se spală ,se taie felii și se opărește.
3.Usturoiul se curăță,se spală și se taie mărunt.
4.Roșiile proaspete se spală,se opăresc,se decojesc și se taie jumătăți.
5.Pătrunjelul verde se curăță,se spală și se taie mărunt.
6.Pasta de tomate se diluează în 100 ml apă.
Ceapa se înăbușă în ulei și 100 ml apă.Se adaugă pasta de tomate,boia,piper cimbru,foi de dafin,usturoi,1 l apă fierbinte și sare.Se fierbe sosul 10-15 minute și se adaugă bucățile de pește . Pe fiecare bucată de pește se așază o jumătate de roșie și se introduce tava în cuptorul preîncălzit cca. 20-25 minute,la temperatură moderată .Spre sfârșitul fierberii se adaugă vinul.Se servește cald sau rece,cu pătrunjel verde deasupra.Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu