11 septembrie 2015

MARINATĂ CU CRAP

 - 1,400 kg crap fără cap
- 4-5 linguri de ulei
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 7-8 linguri pastă de tomate
- 2 linguri oțet din vin
- 2-3 frunze de dafin
- o linguriță piper boabe
- o lămâie
- 3 linguri făină
- 1 lingură sare
1.Peștele se curăță,se spală și se taie în 10 bucăți.
2.Ceapa se curăță,se spală și se taie felii.
3.Morcovii se curăță,se spală și se taie mărunt.
4.Pasta de tomate se diluează în 200 ml apă.
5.Lămâia se spală și taie rondele.
6.Făina se cerne.
Bucățile de pește se introduc în cuptor într-o tavă cu 2-3 linguri ulei și se frig.Ceapa și morcovii se înăbușă în 2 linguri de ulei și 100 ml apă. Se adaugă pasta de tomate,făina dizolvată în 50 ml apă rece.piper,oțet,sare,foi de dafin și 1 litru de apă caldă.Se fierbe circa 20 minute.Sosul obținut se pasează peste bucățile de pește și se mai fierb încă 10 minute. Se servește rece decorat cu rondele de lămâie.Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu