O rețetă de post gustoasă și hrănitoare în același timp

- 1,5 kg sfeclă roşie, spălată bine
- 14 linguri cu vârf miez de nucă măcinat
- 4 cepe curăţate
- 1-2 căţei de usturoi curăţați
- 4-5linguri ulei de măsline
- o cană de 250 ml cu supă de legume, preparată
cu concentrat tip cub
- zeama de la o lămâie
- o crenguţă de cimbru
- o jumătate linguriţă piper negru măcinat
- o linguriţă sare
1 Fierbeţi sfeclele în apă cu sare. Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul.
2 După 60-70 de minute, când sfecla este fiartă, scoateţi-o într-un vas şi curăţaţi-o de coajă. Tăiaţi sfeclele de jur împrejur, pentru a le da o formă regulată, apoi scobiţi-le în partea superioară(unde au fost frunzele ), lăsând pereţii cu grosimea de 1 cm. Umpleţi acum sfeclele cu miez de nucă măcinat.
3 Încingeţi uleiul într-o cratiţă şi căliţi ceapa și usturoiul, uşor, apoi adăugaţi restul de nucă, rămasă după umplerea sfeclelor. Adăugaţi supa de legume, cimbrul şi condimentele, fierbând sosul 5-6 minute. încingeţi cuptorul la 170° C.
4 Aşezaţi sfeclele într-un vas de Jena sau un vas care merge la cuptor, turnaţi de jur împrejur sosul de ceapă şi introduceţi vasul în cuptor pentru 20 de minute.
5 Serviţi sfecla caldă, stropită cu zeamă de lămâie.
Poftă bună vă doresc !

- 1,5 kg sfeclă roşie, spălată bine
- 14 linguri cu vârf miez de nucă măcinat
- 4 cepe curăţate
- 1-2 căţei de usturoi curăţați
- 4-5linguri ulei de măsline
- o cană de 250 ml cu supă de legume, preparată
cu concentrat tip cub
- zeama de la o lămâie
- o crenguţă de cimbru
- o jumătate linguriţă piper negru măcinat
- o linguriţă sare
1 Fierbeţi sfeclele în apă cu sare. Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul.
2 După 60-70 de minute, când sfecla este fiartă, scoateţi-o într-un vas şi curăţaţi-o de coajă. Tăiaţi sfeclele de jur împrejur, pentru a le da o formă regulată, apoi scobiţi-le în partea superioară(unde au fost frunzele ), lăsând pereţii cu grosimea de 1 cm. Umpleţi acum sfeclele cu miez de nucă măcinat.
3 Încingeţi uleiul într-o cratiţă şi căliţi ceapa și usturoiul, uşor, apoi adăugaţi restul de nucă, rămasă după umplerea sfeclelor. Adăugaţi supa de legume, cimbrul şi condimentele, fierbând sosul 5-6 minute. încingeţi cuptorul la 170° C.
4 Aşezaţi sfeclele într-un vas de Jena sau un vas care merge la cuptor, turnaţi de jur împrejur sosul de ceapă şi introduceţi vasul în cuptor pentru 20 de minute.
5 Serviţi sfecla caldă, stropită cu zeamă de lămâie.
Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu