Salata de sfeclă poate fi servită ca atare,cu o pâine proaspătă sau alături de o friptură puțin mai grasă.
Se poate păstra în borcane, acoperită cu o peliculă de ulei de floarea soarelui şi ţinută 2 -3 săptămâni în cămară sau frigider.
- 4-5 sfecle de dimensiune medie, spălate
- 1-2 rădăcini de hrean, curăţare de coajă
- o lingură oţet de vin alb
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- o linguriţă zahăr tos
- o linguriţă sare
1. Încingeţi cuptorul la 190° C şi aşezaţi sfeclele pe o tavă pe care o veţi introduce în cuptor pentru 50-60 de minute, sau până când sfeclele
sunt coapte şi pătrunse.
2. În timp ce sfeclele se coc în cuptor, radeţi hreanul pe răzătoarea cu ochiuri mici, după care amestecaţi-1 cu oţetul, sarea şi zahărul.
3. După ce sfeclele s-au copt şi s-au răcit puţin, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-e felii subţiri.
4. Aşezaţi într-un bol straturi de felii de sfeclă presărând amestecul de hrean peste acestea. Stropiţi salata cu ulei de floarea soarelui şi lăsaţi-o la rece măcar o jumătate de oră înainte de a o servi.
Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu