
- 2oo g unt( la temperatura camerei)
- 1 cană de zahăr
- 2 ouă
- 1 p praf de copt
- 2-3 linguri de lapte( numai dacă cere aluatul )
Umplutura...
- 1 kg de mere
- 3 linguri de zahăr
- restul de unt
- coajă de lămâie
- scorțișoară
- 1 lingură de griș
Pregătiți un aluat din făină,6 linguri de unt netopit,3 linguri de zahăr,ouă,praful de copt stins cu zeamă de lămâie,lapte pe care îl adăugați numai dacă aluatul este prea tare.Omogenizați bine amestecul și lăsați-l să se odihnească 50 minute.
Separat pregătiți umplutura astfel...curățați merele,dați-le pe răzătoare și puneți-le într-o cratiță pe foc mic,adăugați zahărul,restul de unt,coaja de lămâie și scorțișoara.Când zeama merelor începe să scadă puneți grișul și luați vasul de pe foc.Împărțiți aluatul în trei.Din două părți de aluat întindeți o foaie de mărimea tăvii (ungeți tava cu puțin unt și tapetați cu făină ,apoi puneți foaia) și puneți umplutura. Din restul de aluat faceți suluri subțiri,pe care le așezați în grătar peste umplutura de mere.Dați tava la cuptor și când prăjitura este ușor rumenită pudrați-o cu zahăr vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu