6 martie 2016

PATEURI CU CARNE

Pentru crema de uns aluatul...
- 1 pahar făină(de 200 ml )
-200 g unt
Combinați făina cu untul..
Pentru aluat..
- 3 pahare făină
- 2 linguri de ulei
- 1/4 linguriță sare
- apă călduță
Mai întâi pregătiți aluatul din incredientele respective,frământându-l bine.Bateți cu sucitorul pe planșetă 10-15 minute,pentru ca acesta să fie cât mai elastic.Întindeți aluatul într-o foaie subțire,ungeți-o cu 1/4 din cremă,apoi păturiți-l ca pe aluatul franțuzesc și lăsați-l la frigider 15 minute.Repetați încă de  3 ori operația aceasta( întins aluat,uns cremă,frigider).Apoi întindeți o foaie și tăiați-o în pătrate.L jumătate din aceste pătrate,tăiați în mijloc pătrate mai mici. Suprapuneți câte două pătrate,unul întreg și unul tăiat la mijloc.În descchiderea aceasta puneți câte o linguriță din umplutura de carne.Pateurile se coc la foc potrivit 20 minute.
Pentru umplutură.
- 300g piept de pasăre
- 2 linguri de unt netopit
- 1 ceapă
- 1 ou
- sare,piper după gust
- verdeață
Tocați carnea și separat ceapa,apoi căliți-le împreună la foc potivit.După ce s-a răcit omogenizați compoziția,adăugând oul sare,piper și verdeața.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu