6 iunie 2016

CARTOFI COPȚI


- 1 kg de cartofi
- 3 căței de usturoi
- o linguriță boia dulce
- o jumătate linguriță turmeric
- 2 linguri semințe de susan
- o jumătate linguriță ghimbir ras
- 100 ml. ulei de măsline
- sare după gust
Usturoiul este trecut prin presă, se adaugă boia, turmeric, ghimbir, semințe de susan, sare și ulei de măsline și se amestecă.
Cartofii sunt curățați, tăiați în felii de 1 cm grosime, sau pur și simplu tăiați în jumătate.
Se  toarnă compoziția de ulei și condimente peste cartofii feliați,se amestecă .

Apoi se așază într-o tavă.se presară cu semințe de susan și se dă la cuptor la 180 de grade până când cartofii se coc si se rumenesc frumos. Se servesc simpli  sau ca și garnitură alături de o friptură.
Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu