Pntru cine iubește peștele...merită efortul
- 2 bucăți macrou (congelat, dezghețat)- 1-2 cepe sau după gust- 500 ml de apă- 6 căței de usturoi- 1 linguriță piper boabe- un vîrf linguriță ienibahar măcinat sau 5-6 boabe- un vîrf de linguriță de coriandru
- 5-6 cuișoare
- 4 lingurițe de sare- 1 linguriță de zahăr- 4 linguri de
ulei de floarea-soarelui- 5 linguri de oțet de mere
- 3-4 frunze dafin
Macroul se curăță se spală și se taie în bucăți.Apa se pune la fiert, se adaugă sare, zahăr, cuișoare, piper,foi de dafin.ienibahar și coriandru măcinat, ulei, se fierbe timp de 10 minute la foc mic.Apoi se adaugă oțetul și usturoiul zdrobit și se lasă să se răcorească.
Ceapa se taie julienne.Peștele se pune într-un bol se amestecă cu ceapa, se toarnă sosul răcit și strecurat.Se lasă să se marineze1-2 zile după care poate fi consumat.
Poftă bună vă doresc !.
- 2 bucăți macrou (congelat, dezghețat)- 1-2 cepe sau după gust- 500 ml de apă- 6 căței de usturoi- 1 linguriță piper boabe- un vîrf linguriță ienibahar măcinat sau 5-6 boabe- un vîrf de linguriță de coriandru
- 5-6 cuișoare
- 4 lingurițe de sare- 1 linguriță de zahăr- 4 linguri de
ulei de floarea-soarelui- 5 linguri de oțet de mere
- 3-4 frunze dafin
Macroul se curăță se spală și se taie în bucăți.Apa se pune la fiert, se adaugă sare, zahăr, cuișoare, piper,foi de dafin.ienibahar și coriandru măcinat, ulei, se fierbe timp de 10 minute la foc mic.Apoi se adaugă oțetul și usturoiul zdrobit și se lasă să se răcorească.
Ceapa se taie julienne.Peștele se pune într-un bol se amestecă cu ceapa, se toarnă sosul răcit și strecurat.Se lasă să se marineze1-2 zile după care poate fi consumat.
Poftă bună vă doresc !.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu