12 octombrie 2016

MERE COAPTE

Mere coapte cu o umplutură delicioasă ,parfumată și dulce.Acesta este un desert minunat pentru copii dar nici adulții nu-l pot refuza.... Încercați-l !
Puteți opta și pt. alte variante de umpluturi cum ar fi măr cu miere,zahăr,caramel,cu fructe uscate,fructe confiate,nuci,alune,etc.
 -
4-5 mere
 
- 3/4 cană apă
- 1/4
zahăr brun
-
1 linguriță scorțișoaă- 1 vârf de

cuțit nucșoară- 50 grame miez de nucă- 1-2 lingurițe unt

1. Alegeți merele de aproximativ aceeași mărime. Spălați-le și uscați.2. Se scoate cu atenție căsuța cu semințe. Acum se găsesc dispozitive speciale(vezi în foto) de scos cotorul la mere în orice magazin de uz casnic. 3. Puneți-le într-o formă rezistentă la căldură, turnați apa..

4. Separat, se combinați zahărul brun și condimente, amestecați bine și adaugați miezul de nucă zdrobit nu măcinatc. 
5. Umpleți fiecare măr iar peste umplutură așezați cu grijă o bucată mică de unt.6. Acoperți merele cu folie,  și dați tava la cuptorul preîncălzit pentru 45-50 minute la 180 de grade.
Le puteți servi ca atare sau le  stropiți cu sos  caramel sau miere. Poftă bună !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu