O rețetă simplă, rapidă și delicioasă.
20 minute și rulada este gata.
aluat- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr- 4 linguri făină albă
- o linguriță praf de copt
umplutura- 3-4 mere acrișoare- 2 linguri zahăr- 1 linguriță coaja de lămâieMod de preparare:1. Merele se curăță de coajă ,sâmburi,se dau pe răzătoarea mare și se scurge sucul lăsat.Se adaugă
adaugă zahăr și
coaja de lămâie.
2. Merele se așază în tava tapetată cu hârtie de copt
într-un strat uniform,se presează ușor cu lingura...dacă vă place deasupra se presaă un praf de scorțișoaă.
3. Se separă albușul de gălbenușuri.4. Gălbenusurile se bat cu zahărul timp de 3 minute.Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt și se amestecă bine.
5. Albușurile se bat spumă tare... se amestecă ușor în aluat cu lingura cu mișcări de jos în sus.
6. Se toarnă aluatul peste merele din tavă și se nivelează ușor..7. Se coace timp de 15-20 minute la 180 grade în cuptorul preîncălzit.8. După coacere se pune pe un prosop umed ..cu umplutura în sus, scoateți hârtia și imediat, cu ajutorul prosopului rulați, astfel încât umplutura de mere să fie în interior.9. Se presăra cu zahăr pudră și se servește caldă sau rece.Bon Appetit!
20 minute și rulada este gata.
aluat- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr- 4 linguri făină albă
- o linguriță praf de copt
umplutura- 3-4 mere acrișoare- 2 linguri zahăr- 1 linguriță coaja de lămâieMod de preparare:1. Merele se curăță de coajă ,sâmburi,se dau pe răzătoarea mare și se scurge sucul lăsat.Se adaugă
adaugă zahăr și
coaja de lămâie.
2. Merele se așază în tava tapetată cu hârtie de copt
într-un strat uniform,se presează ușor cu lingura...dacă vă place deasupra se presaă un praf de scorțișoaă.
3. Se separă albușul de gălbenușuri.4. Gălbenusurile se bat cu zahărul timp de 3 minute.Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt și se amestecă bine.
5. Albușurile se bat spumă tare... se amestecă ușor în aluat cu lingura cu mișcări de jos în sus.
6. Se toarnă aluatul peste merele din tavă și se nivelează ușor..7. Se coace timp de 15-20 minute la 180 grade în cuptorul preîncălzit.8. După coacere se pune pe un prosop umed ..cu umplutura în sus, scoateți hârtia și imediat, cu ajutorul prosopului rulați, astfel încât umplutura de mere să fie în interior.9. Se presăra cu zahăr pudră și se servește caldă sau rece.Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu