
- 8 cartofi mijlocii
- 6-7 morcovi mari
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1 țelină
- 5-6 castraveți murați
- 2-3 gogoșari în oțet
- o conservă mare de mazăre..opțional
- maioneză de post (2 linguri faină de grâu sau amidon , 1/2 cană ( de 250 ml) cu apă, muștar, zeamă de lămâie,ulei )
- sare,piper după gust.
1. Pune la fiert: țelina, cartofii, morcovii și rădăcinile de pătrunjel,păstârnac.
2. După ce au fiert toate le scoți și le lași să se răcească, apoi taie-le cubulețe.
3. Taie cubulețe și castraveții,gogoșarii și după ce ai scurs.zeama pe care au lăsat-o amestecă cu legumele..
4. Acum prepară maioneza.....Amestecă cele 2 linguri de faină cu un pic de apă rece pînă se desface bine. Restul de apă se pune la fiert și când dă în clocot toarnă făina desfăcută în apă și amestecă la fel ca la o budincă. Se ține pe foc mic pînă se îngroașă bine cca 1 minut. Lasă la răcit și .....când e rece, amestecă cu 1-2 lingurițe muștar și o linguriță zeama de lămâie, apoi picură uleiul , ca la orice maioneză.
5. Se amestecă maioneza cu legumele tăiate cubulețe și se potrivește de sare piper după gust.
2. După ce au fiert toate le scoți și le lași să se răcească, apoi taie-le cubulețe.
3. Taie cubulețe și castraveții,gogoșarii și după ce ai scurs.zeama pe care au lăsat-o amestecă cu legumele..
4. Acum prepară maioneza.....Amestecă cele 2 linguri de faină cu un pic de apă rece pînă se desface bine. Restul de apă se pune la fiert și când dă în clocot toarnă făina desfăcută în apă și amestecă la fel ca la o budincă. Se ține pe foc mic pînă se îngroașă bine cca 1 minut. Lasă la răcit și .....când e rece, amestecă cu 1-2 lingurițe muștar și o linguriță zeama de lămâie, apoi picură uleiul , ca la orice maioneză.
5. Se amestecă maioneza cu legumele tăiate cubulețe și se potrivește de sare piper după gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu