27 decembrie 2016

CORNULEȚE SĂRATE CU BRÂNZĂ

-1 kg făină
- 25 g drojdie  frecată cu 2 linguri zahăr și lapte călduț
- 300 g margarină
- 4 ouă
- 200 g brânză telemea
- smântână,iaurt, sau lapte cât cuprinde ..pentru a ieși un aluat potrivit de tare
- un praf de sare dacă mai este nevoie
1.Amesteci margarina la temperatura camerei  cu 2 ouă și 1 albuș,drojdia,făina,sare,apoi pui brânza dată prin răzătoarea mică și adaugi cîte puțin lapte ca să rezulte un aluat bun de întins.
Îl lași să
dospească 10-15 minute,
2.Apoi faci cocoloașe de mărimea unei nuci , le întinzi și împarți în opt.
3. Amestecă gălbenușul rămas cu un ou și ungi cornulețele.
4. Le coci în cuptorul preîncălzit 2-3 minute la foc mare,apoi lași focul la mic 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Bon appetit ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu