Crema de iaurt este una din cremele mele preferate cu aceasta fac cea mai rapidă prăjitură sau tort.... îmi place că pot pune în ea fructe de sezon sau din compot ...este foarte răcoroasă și delicioasă......încearcă..... ai nevoie de...
- 400 g iaurt Danone natural 3,8% grăsime
- 200 g zahăr pudră
- 2 pachete zahăr vanilat
- 2 pachete gelatină
- 500 g frișcă vegetală
- 2 pachete mari de pișcoturi - 48 bc.în total sau un blat de tort
- 2 cutii compot ananas cubulețe sau fructe de sezon ...... după preferință
-1 cutie ananas rondele
1.Pune gelatina într-un vas și toarnă peste ea 100 ml apă să se hidrateze,apoi când a abosrbit toată apa pune vasul pe baie de abur să se topească ..adică să devină lichidă apoi dai vasul deoparte....Atenție gelatina nu trebuie să fiarbă ....lasă focul mic
2.Pune fructele de ananas într-o strecurătoare să se scurgă bine...în zeama de la compot o să însiropezi pișcoturile sau blatul .
3.Mixează frișca vegetală până se întărește.
4. Mixează iaurtul cu zahărul pudră și zahărul vanilat.
5. Amestecă cu o lingură... frișca bătută cu iartul,adaugă și cubulețele de ananas scurse bine.
6.Ansamblează prăjitura sau tortul....tapetează tava cu folie alimentară așază rondele de ananas ,apoi pune un rînd de cremă,urmează un rând de pișcoturi pe care le însiropezi în zeama de la compot ,apoi cremă ,pișcoturi,cremă...ultimul să fie pișcoturi..........sau ansamblează după o idee propie.
7. Pune prăjitura sau tortul la rece 4-5 ore sau peste noapte..... iar a doua zi așezi un platou peste tavă și întorci tava ușor să vină cu rondele de ananas deasupra....
Pentru un aspect mai deosebit poți pune pișcoturi roată pe verticală și legi cu o panglică colorată.
Bon appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu