29 august 2017

SALATĂ DE GOGONELE

Are un mod de preparare foarte ușor ...este un aperitiv absolut de-li-cios...Încearcă....ai nevoie de.....

- 1,5 - 2 kg gogonele verzi dar și de câteva date în pârg..
- 4 cepe mari
- 6 linguri de ulei
- sare după gust
- 1 ardei iute ....opțional


1.Spală gogonele apoi punele într-o oală la fiert și când intră furculița ușor în ele vei ști că sunt fierte.
2.Apoi pune-le într-o strecurătoare la scurs și când sau răcit, curăță gogonele de pielițe......eu pun strecurătoarea sub jet de apă rece apoi le curăț de pielițe.
3.Toacă gogonelele așa cum faci cu vinetele și lasă-le în strecurătoare la scurs.
4.Toacă 3 cepe mărunt și pune-le la călit în ulei și o jumătate de căniță cu apă.
6. Adaugă peste ceapa călită tocătura de gogonele și lasă pe foc 10 minute timp în care amesteci încontinuu ,apoi lasă să se răcească....poți să bagi blenderul un pic să iasă mai fină salata.
7.Adaugă ceapa crudă tăiată mărunt și sare după gust.apoi dă la rece.
8. Opțional poți adauga și un ardei iute copt curățat de pieliță și semințe.
Bon appetit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu