2 octombrie 2017

CHIFLE CU CARTOFI sunt foarte delicate și pufoase


Încearcă !....ai nevoie de..
- 450 g făină
- 150 g piure de cartofi
- 160 ml lapte sau apă
- 70 g unt
- 50 g zahăr
- o linguriță sare
- 1 ou
- 7 g drojdie uscată
- 1 gălbenuș de ou + o lingură de lapte pt.uns
Într-o crăticioară amestecă
laptele,apa,zahărul,sarea  și untul .Pune vasul pe foc  și când untul începe să se topească dai deoparte.și  lași  să se răcorească.
2.Acum adaugă piureul de cartofi și mixează 2-3 minute,apoi adaugă oul, drojdia,150 g de făină și continuă mixarea până ce se încorporează.
3. Adaugă și restul de făină și continuă să frămânți cu mâna până aluatul se desprinde de pe mâini și vas.
4. Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l la loc călduț până își dublează volumul.
5. Împarte aluatul în 18-20 bile ,așează-le în tava unsă și tapetată cu făină și lasă 20-30 de minute să crescă din nou.
6. Unge chiflele cu gălbenușul subțiat cu o lingură de lapte.
7. Dă tava la cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute la 200 de grade.
Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu