14 septembrie 2018

PUI UMPLUT CU LEGUME/LA CUPTOR


Puiul pregătit în felul acesta este foarte gustos și sățios.O rețetă perfectă pentru o Duminică în familie și nu numai.Se servește alături de o salată de sezon ,murături,etc.
Pentru această rețetă ai nevoie de...
– 1 pui de cca.(1kg – 1,5 kg)
– 4-5 căței de usturoi
– 4 linguri de unt
– sare, piper, boia dulce
– 250 ml apă sau supă de legume
Pentru umplutură
– 2 linguri de unt
– o linguriță de cimbru uscat (sau proaspăt dacă ai)
– 2 cepe mari tăiate mărunt

– 2 ardei grași
– 200g  ciuperci feliate mai mărunt
– 200g  de orez
– 3 căni de supă de legume sau apă în care pui un  cubuleț  knor
– o legatură de pătrunjel
– o legatur de mărar
– sare,piper după gust
1.Taie ceapa mărunt și călește-o în 2 linguri de unt.după aceea adaugă ardeii grași tăiați cubulețe,ciupercile,cimbrul și amesteci bine,bine.Apoi imediat pui orezul și cele 3 căni de lichid și lași la fiert 25-30 minute.După ce iei de pe foc adaugi 2 căței de usturoi feliați,pătrunjelul,mărarul tăiate mărunt,sare,piper după gust.
2.În timp ce se face orezul ocupă-te de pui.Spală bine puiul atât în exterior cât și în inerior,scoate plămânii ,rinichii și curăță de penele rămase.
3.Unge puiul cu untul rămas,condimentează-l cu sare,piper,boia și usturoiul zdrobit sau poți folosi usturoi granulat.
4.Acum umple puiul cu orezul pregătit,și cu ajutorul unor scobitori încearcă să prinzi pielea astfel încât să nu curgă umplutura.
5.Unge o tavă cu unt,o tavă care să meargă la cuptor.Așează puiul în tavă (eu l-am pus pe un pat format din rondele de ceapă tăiate de grosimea degetului mic...în acest fel puiul nu se lipește de tavă) toarnă și o căniță de lichid și zeama de la o lămâie .
6.Ține puiul în cuptor la foc mediu timp de o oră .Din 15 în 15 minute stropește puiul cu zeama din tavă.Puiul este gata atunci când o furculiță intră ușor în el și nu iese sânge din locul înțepat.Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu