6 noiembrie 2013

ALUAT DE PAINE


Bună rău……deja simt mirosul de pâine caldă

- 1 kg fãinã de grâu
- 1 cubuleț drodie de 25 g
-  0,5 litri apã
-  1 linguriţã zahãr
-  1 linguriţã ulei
-  1 linguriţă sare

Plãmãdealã:
• Drojdia se desface în puţinã apã caldã , o linguriţã de zahãr apoi se
amestecã cu 2-3 mâini de fãinã şi puţinã apã cãlduţã
• Plãmãdeala obţinutã se bate pânã face bãşici, se presarã cu fãinã şi se
lasã sã creascã la cãldurã, până îşi dublează volumul .
Aluat:
• Fãina rãmasã se cerne într-un lighenaş
• Când plãmãdeala a crescut, se amestecã cu fãinã, ulei , sare şi se frãmântã,
turnând apã caldã, puţin câte puţin, pânã nu se mai lipeşte de
mâini
• Se lasã coca la dospit, cât e nevoie 1-2 ore
• Aluatul se formeazã pâini şi se dã la cuptor, la foc potrivit,  cca. 1 oră. Succes !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu