7 noiembrie 2013

ARDEI UMPLUŢI




Mâncare naţionalã………..cere un pic de efort,dar merită…. 

 10 ardei graşi mari şi sănătoşi
• 250 g carne porc tocatã
• 200 g carne vită tocatã
• 6-7 linguri cu orez
• 2 ceape
•1 morcov
• 2 ouã
• 1 litru supã de carne( sau apă fiartă cu un cubuleţ concentrat de găină)
• 1 kg de roşii
• 1 pahar de vin alb
• 1 linguriţã zahãr
• 4 linguri bulion gros de roşii
• 1 pahar smântânã
• sare, piper după gust
• cimbru, pãtrunjel, mãrar
• 2-3 linguri ulei…… preferabil grăsime de gâscă


•Ardeii se curãţã, se spalã, se scot cotoarele
• Se înmoaie ceapa,morcovul pe foc mic în unturã de gâscã, când sunt gata se adaugă 2 linguri bulion subţiat cu un pic de apă şi se mai lasă 2-3 minute să fiarbă împreună
• Se toacã verdeaţa
• Se amestecã carnea cu ceapa, ouãle, orezul – cimbru praf, mãrar, sare,
piper, unii şi carne, slãninuţă afumate,pentru gust
• Se umplu ardeii, se pune câte un capac din felii de roşii
• Se aşază într-o cratiţã unsã cu unturã sau ulei – sã stea sprijiniţi
unul pe altul, vertical
• Se paseazã roşiile opărite şi curăţate de pieliţe,seminţe.
• Se acoperã ardeii cu supã, vinul şi pasta de roşii proaspete, se adaugă sare,piper,se acoperă,se pun în cuptor sau pe aragaz la foc mic,acoperiţi ,timp de aproape o oră.
• Se amestecã bulionul rămas cu smântâna şi zahãrul
• Dupã ce a trecut o orã de fiert molcom, poate şi mai bine, şi a scãzut şi
zeama, se toarnã sosul de smântânã ploaie şi se mai lasã în cuptor câteva minute.
• Se presarã pãtrunjel verde şi se servesc fierbinþi . Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu