O reţetă simplă şi gustoasă……..ideală pentru atunci când rămâneţi în pană de idei pentru meniul zilei ……..
- 3-4 bucăţi pulpe de pui
- 200 g orez…. cca.9-10 linguri
- 700 ml supă de pui ( apă fiartă cu 1-2 cubuleţe concentrat de găină )
- 1 morcov
- 1ceapă
- 1 ardei capia roşu
- 1 frunză dafin
- 1/2 linguriţă cimbru
- sare,piper
- ulei pentru prăjit…… 4 linguri
- pătrunjel verde pentru ornat şi servit
- 200 g orez…. cca.9-10 linguri
- 700 ml supă de pui ( apă fiartă cu 1-2 cubuleţe concentrat de găină )
- 1 morcov
- 1ceapă
- 1 ardei capia roşu
- 1 frunză dafin
- 1/2 linguriţă cimbru
- sare,piper
- ulei pentru prăjit…… 4 linguri
- pătrunjel verde pentru ornat şi servit
Pulpele de pui spălate se condimenteză cu sare,piper şi se prăjesc în ulei încins.Când s-au rumenit se scot şi se căleşte ceapa tocată mărunt,morcovul tăiat cubuleţe,ardeiul tăiat cubuleţe.Când acestea încep să se înmoaie se adaugă orezul spălat şi lăsat la scurs într-o strecurătoare şi continuăm să le călim 2-3 minute .
Punem pulpele într-un vas termorezistent,adăugăm orezul cu legume,supa fierbinte,foia de dafin cimbrul,sare,piper după gust,acoperim cu folie de aluminiu şi introducem vasul în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute.
Se serveşte cald cu pătrunjel verde deasupra alături de pulpele de pui şi o salată de sezon . Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu