7 noiembrie 2013

MUSACA DE VARZĂ


Reţetă de la o bună prietenă din Alexandria ……musaca de varză……,foarte gustoasă……un fel de Varză a la Cluj..

• 1 cană orez
• 1 varzã
• 500 g carne tocată de porc
• 2 cepe mari
•2 morcovi
• 6 linguri ulei
• 6 ardei graşi
• 1 kg roşii
• 1 pahar smântânã
• 1 canã supã de carne
• 1 lingurã pastã de roşii
• 1 linguriţã pastã de ardei
• piper, sare, cimbru


• Cepele tăiate mărunt şi morcovii daţi prin răzătoare se pun în 3 linguri ulei, la cãlit se mai adaugă apă,să se-năbuşe.Când sau înmuiat se adaugă carnea şi se mai lasă 2-3 minute.
• Orezul se spalã şi se pune la fiert.
•Roşiile se opăresc şi se curăţă de pieliţe,seminţe.
• Varza se toacã mãrunt (dacã e acrã se spalã bine în 2-3 ape, sã se
desãreze)
• Când a fiert orezul, se pune peste carnea tocată,se adaugă pasta de roşii ş de ardei,sare,piper după gust şi se amestecă bine . .
• Se taie roşiile mărunt şi ardeii fâşii subţiri.
• Pe fundul cratiţei se pune restul de ulei, o parte din roşii şi ardei
şi un strat de varzã
• Urmeazã un strat de carne cu orez, roşii, ardei, un praf de cimbru, iar
varzã, carne şi tot aşa. Se terminã cu varzã, ardei şi
roşii
• Se toarnã supa, smântâna, se dã la cuptor, acoperit, sã se coacã şi sã se
cãleascã varza – cam 1 orã . Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu