6 noiembrie 2013

BASTONAŞE DE PEŞTE





Se pot servi atât ca aperitiv cât şi ca gustare sau ca fel principal …


- 500 g flle de peşte alb(cod,şalău,somn,etc.)
- 2 ouă
- 4 căţei de usturoi
- 8 linguri de făină
- 8 linguri de pesmet
- mărar pentru decor
- sare,piper
- ulei pentru prăjit

Fileurile de peşte se spală,şi se scurg bine de apă.Apoi se taie în fâșii groase de 1cm, care se condimentează cu sare și piper.
Se bat ouăle ca pentru omletă și se adaugă usturoiul pisat.
Se dau bastonașele de pește prin făină, apoi prin amestecul de ou bătut și la final prin pesmet. Se rumenesc în ulei încins până ce capătă o culoare aurie.
Se servesc calde, cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți și se garnisesc cu murături sau legume colorate și cu mărar.Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu