6 noiembrie 2013

BORŞ CU CARNE DE PUI



   Modul de prepare este acelaşi,indiferent ce fel de carne preferaţi...


  –   carne de pui (1 tacâm,copănele,aripi ,etc……..
  –   1 morcov
  –   1 ceapă
   -  1/2 ţelină mai mică
  –   1 păstârnac
  -   1 rădăcină de pătrunjel
  –   1cartof
  –   1 ardei capia roşu sau 1 lingură pastă de ardei
  –   2 linguri bulion
   -  1 roşie
   -  1 legătură pătrunjel verde
   – 1 legătură leuştean verde sau uscat
   -  1 l de borş sau după gust
   -  delikat de găină, sare
 Carnea de pui se spală,se taie în bucăţi mai mici, se pune la fiert în 4–5 litri de apă rece cu o jumătate lingură de sare.
Se spumează de câte ori este nevoie.(dacă nu aţi reuşit să spumaţi la timp…turnaţi în oală o jumătate de cană de apă rece şi după 3-4 minute spuma se va ridica toată la suprafaţă )
Când nu se mai formează spuma, punem legumele date pe răzatoare sau tăiate cubuleţe,pătrunjellul verde tăiat mărunt si se fierb împreună.
După ce au fiert toate punem roşia decojită,tăiată mărunt,bulonul diluat cu un pic de apă si borşul după gust, se lasă sa dea în câteva clocote şi se pun tăiţeii de casă. Lăsăm până fierb şi tăiţeii.
La sfârşit adăugăm delikat, sare după gust şi şi după 2-3 minute se ia oala de pe foc,se asezonează cu leuştean verde tocat,se acoperă oala şi se lasă aşa până la momentul servirii. Poftă bună

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu