6 noiembrie 2013

TĂIŢĂI DE CASĂ




- 1 ou
- un praf de sare
- făină cât cuprinde

Batem oul cu un praf de sare ca pentru omletă, după care începem sa punem făina, amestecăm mai întâi cu furculiţa, după care începem să frământăm cu mâna, până nu se mai lipeşte coca de mâini.
După ce am făcut coca, o punem într-o folie şi o
lăsăm să se odihnească 25 – 30 de minute.
După ce s-a odihnit tăiem coca în două.
Începem să întindem o foaie subţire, subţire, din când în când întoarcem foaia pe o parte şi pe cealaltă si presărăm făina din abundenţă, deoarece fiind subtire, exista posibilitatea ca aceasta să se lipească de masă.
După ce am întins cât am putut noi de subţire, o lasăm să se zvânte.
La fel procedăm şi cu cealaltă parte.
După ce s-a zvântat, rulăm foaia şi cu un cuţit ascuţit tăiem cât de subţire putem, îi răsfirăm pe masă şi îi lăsăm la uscat, se pot folosii imediat, sau se pot pune pe o coală de hârtie şi îi lăsăm să se usuce bine, bine şi apoi îi depozităm în pungi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu