– 1 conopidă mai mică de cca. 1 kg
– 1 ceapă potrivită
– 2 morcovi
– 1 rădăcină pătrunjel
– 1 cartof
– 1-2 linguri de ulei
– 4 linguri smântână
– 1 gălbenuş de ou
– 1 lingură făină
– pătrunjel verde
– 3-4 linguri zeamă de lămâie sau după gust
– delikat,sare,piper
Legumele se curăţă,spală şi se taie mărunt,iar conopida se desface bucheţele.Într-o oală punem legumele şi le călim puţin în ulei apoi stingem cu 2-3 litri de apă .Când apa a început să fiarbă, adăugăm conopida,o jumătate lingură de sare şi lăsăm la foc mic să fiarbă legumele.Apoi punem zeama de lămâie după gust.Într-un castron se amestecă smântâna cu făina, gălbenuşul ,adăugăm treptat 1-2 polonice de supă şi turnăm în oală,condimentăm cu delikat,sare,piper după gust,mai lăsăm 2-3 minute pe foc,presărăm pătrunjelul verde tăiat mărunt şi gata-i supa.Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu