6 noiembrie 2013

BRIOŞE CU GUTUI


Blatul ideal pentru aceste brioşe parfumate este blatul asemănător celui de pandişpan.



- 7 ouă
- 7 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- o jumătate linguriţă praf de copt
- 2 linguri de ulei
- 3 linguri apă minerală
- 3 linguri smântână
- 2 linguriţe mac
- 1 linguriţă esenţă vanilie
- 2 gutui mari
- mentă proaspătă pentru decor
- 1 vârf de cuţit de sare

Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Pe primele le mixăm cu zahărul şi uleiul iar albuşurile le batem spumă. Le amestecăm între ele, punem apa minerală şi smântâna, adăugăm făina amestecată cu praful de copt nestins, esenţa de vanilie şi macul. Pregatiţi tava pentru brioşe ungând cu unt fiecare formă.
Puneţi cuptorul la preîncălzit şi acum pregătiţi gutuile. Spăaţi-le şi ştergeţi-le bine pentru a îndepărta puful. Tăiaţi-le în felii subţiri, pentru a se prepara mai bine. Turnaţi compoziţia de brioşe în forme şi puneţi în fiecare brioşă câte 2-3 felii de gutuie. Dacă rămâne din fruct în afara compoziţiei nu este nimic, se va înmuia oricum în timpul coacerii, plus că arată foarte bine. Ţineţi brioşele în cuptor, la foc potrivit, timp de 25 de minute.Se pot servi calde,pentru a simţi parfumul gutuilor,dar şi reci,la o cană de ceai de mentă ! Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu