Simplu,economic……. dar extrem de delicios….
Incrediente necesare pentru 2 checuri
– 4 ouă
– 2 cani zahăr
– 1 cană lapte …aceeaşi cană de la zahă……… 250 ml
– 1 cană ulei
– 4 căni de făină
– 2 plicuri praf de copt……. 10 g
– 1 vârf de cuţit sare
– 5-6 linguri cacao
Se sparg ouăle, întregi,se adaugă zahărul şi se mixează puţin.Se adaugă laptele si uleiul şi făina amestecată cu praful de copt nestins.Se toarnă apoi aluatul in formele de chec tapetate cu hârtie de copt, lăsând puţin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao ( cinci, şase linguri)Compoziţia de cacao se toarnă în mijloc:Se dau formele la cuptor pentru cca. 35-40 de minute ( faceţi testul cu scobitoarea)
Se tin primele 10-15 de minute la foc mai tare: 180 grade C, după care se reduce focul la 170 grade C (foc potrivit)Se pudrează cu zahar praf, se feliază şi se serveşte . Se poate face şi sub formă de prăjitură.Se toarnă compoziţia într-o tavă întinsă ,unsă cu ulei,unt sau margarină şi tapetată cu hârtie de copt,apoi se presară deasupra miez de nucă şi bucăţele de rahat. Când s-a răcit se porţionează după preferinţă. Poftă bună !
Incrediente necesare pentru 2 checuri
– 4 ouă
– 2 cani zahăr
– 1 cană lapte …aceeaşi cană de la zahă……… 250 ml
– 1 cană ulei
– 4 căni de făină
– 2 plicuri praf de copt……. 10 g
– 1 vârf de cuţit sare
– 5-6 linguri cacao
Se sparg ouăle, întregi,se adaugă zahărul şi se mixează puţin.Se adaugă laptele si uleiul şi făina amestecată cu praful de copt nestins.Se toarnă apoi aluatul in formele de chec tapetate cu hârtie de copt, lăsând puţin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao ( cinci, şase linguri)Compoziţia de cacao se toarnă în mijloc:Se dau formele la cuptor pentru cca. 35-40 de minute ( faceţi testul cu scobitoarea)
Se tin primele 10-15 de minute la foc mai tare: 180 grade C, după care se reduce focul la 170 grade C (foc potrivit)Se pudrează cu zahar praf, se feliază şi se serveşte . Se poate face şi sub formă de prăjitură.Se toarnă compoziţia într-o tavă întinsă ,unsă cu ulei,unt sau margarină şi tapetată cu hârtie de copt,apoi se presară deasupra miez de nucă şi bucăţele de rahat. Când s-a răcit se porţionează după preferinţă. Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu