6 noiembrie 2013

CARTOFI COPŢI UMPLUŢI




Sunt perfecţi pentru a fi savuraţi la orice oră doriţi……uşor de preparat şi foarte gustoşi



– 4 cartofi rotunzi
– 1 roşie mare
– 4 linguri brânză telemea, rasă sau o cremă de brânză dacă vreţi să fie mai fin
– 2 linguri caşcaval ras
– o jumătate linguriţă rozmarin uscat


Cartofii se coc în coajă, aşa că trebuie să fie spălaţi foarte bine. Încercaţi să alegeţi cartofii mai rotunzi, pentru că sunt mai uşor de umplut şi stau mai bine la copt. După ce aţi spălat cartofii îi crestaţi foarte puţin în partea de sus, în X. Îi puneţi la copt, în cuptorul preîncălzit,timp de 50 de minute. Scoateţi-i din cuptor şi adânciţi crestătura făcuta la început. Aveţi grijă să nu îi tăiaţi prea mult şi să se rupă. Cu o linguriţă scobiţi puţin la suprafaţă şi scoateţi din miez, cam 1 cm. Pasaţi miezul de cartof până devine piure şi amestecaţi-l cu brânza. Umpleţi fiecare cartof cu 2 linguriţe de piure cu brânză şi puneţi deasupra o feliuţă de roşie, pe care o apăsaţi uşor în interior. Reintroduceţi cartofii la cuptor pentru încă 10 minute nu înainte de a presăra deasupra lor puţin rozmarin uscat şi caşcaval răzuit.
Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu