27 noiembrie 2013

CHEC DE POST

Este foarte simplu de preparat şi delicios.



- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 1 lingură zahăr vanilat
- 1 cană apă
- 1pacheţel praf de copt
- 3 linguri nucă de cocos
- 2 linguri cacao
- 2 linguri dulceaţă de vişine

Într-un vas se adaugă zahărul, uleiul, apa, făina amestecată cu praful de copt.... şi zahărul vanilat. Mixăm pâna obţinem o compoziţie omogenă. Împărţim compoziţia în două. Într-una din ele punem dulceaţa de vişine şi cacao şi omogenizăm. În cealaltă adăugăm nuca de cocos. Ungem tava de chec cu ulei, o tapetăm cu făină şi punem cele două compoziţii, alternându-le. Coacem compoziţia timp de 45 de minute la foc mediu. Va crăpa puţin, să nu vă faceţi griji aşa şi trebuie. Îl scoateţi din cuptor când este gata şi lăsaţi 10 minute în tavă.Apoi îl scoateţi din tavă şi lasaţi să se răcorească bine. Apoi îl pudraţi cu zahăr şi serviţi. Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu