Sunt delicioase in această combinaţie ,
- 2 capăţâni de varză murată
- 1 cană orez
- 200 gr soia
- 350-400 gr ciuperci conservate (sau proaspete)
- 5-6 cepe mari
- 3 morcovi mari
- 3-4 linguri bulion
- mărar
- pătrunjel
- 2 linguri bulion de ardei sau un ardei gras roşu
- 1 cană ulei
- 1 pliculeţ condiment pentru sarmale
- sare
- piper
- 2 linguri faină albă
Desfacem frunzele de la varză şi le punem în apă rece pentru circa 2 ore sau mai mult…depinde cât de sărată sau acră este varza.
Punem într-o cratiţă apă la fiert şi în momentul când clocoteşte punem bucăţile de soia ,un praf de sare ,un praf de piper…în momentul când sau umflat le scoatem pe o farfurie şi după ce sau răcorit ,le stoarcem bine şi le dăm prin maşina de tocat .
Ceapa curăţată şi tăiată mărunt se căleste în uleiul încins,se lasă 10 minute până se înmoaie bine ,se adaugă morcovul dat pe răzătoare se călesc impreună 5 minute se adaugă şi pasta de ardei sau ardeiul tăiat mărunt,bulionul diluat cu puţină apă caldă se lasă 3-4 minute,apoi se dă deoparte de pe foc .
Orezul spălat şi scurs se pune intr-un lighenaş se adaugă compoziţia de ceapă,soia,ciupercile curăţate ,tăiate cubuleţe,mărarul,pătrunjelul,condimentul pt- sarmale,cele 2 linguri de făină,se amestecă bine se condimentează cu sare,piper după gust.
Frunzele de varză le scoatem din apă,le stoarcem,îndepărtăm nervurile mai groase şi începem să modelăm sărmăluţe după mărimea dorită.
Punem pe fundul vasului în care fierbem sarmalele un strat de frunze tăiate ,o crenguţă de cimbru ,mărar uscat Aşezăm sărmăluţele le acoperim cu frunze de varză ,turnăm apă cât să le acopere şi le punem la fiert lla inceput la foc mare până începe să fiarbă apoi la foc mic timp de 2-3 ore,încercând din când în când dacă sunt fierte .
Poftă bună vă doresc !
- 2 capăţâni de varză murată
- 1 cană orez
- 200 gr soia
- 350-400 gr ciuperci conservate (sau proaspete)
- 5-6 cepe mari
- 3 morcovi mari
- 3-4 linguri bulion
- mărar
- pătrunjel
- 2 linguri bulion de ardei sau un ardei gras roşu
- 1 cană ulei
- 1 pliculeţ condiment pentru sarmale
- sare
- piper
- 2 linguri faină albă
Desfacem frunzele de la varză şi le punem în apă rece pentru circa 2 ore sau mai mult…depinde cât de sărată sau acră este varza.
Punem într-o cratiţă apă la fiert şi în momentul când clocoteşte punem bucăţile de soia ,un praf de sare ,un praf de piper…în momentul când sau umflat le scoatem pe o farfurie şi după ce sau răcorit ,le stoarcem bine şi le dăm prin maşina de tocat .
Ceapa curăţată şi tăiată mărunt se căleste în uleiul încins,se lasă 10 minute până se înmoaie bine ,se adaugă morcovul dat pe răzătoare se călesc impreună 5 minute se adaugă şi pasta de ardei sau ardeiul tăiat mărunt,bulionul diluat cu puţină apă caldă se lasă 3-4 minute,apoi se dă deoparte de pe foc .
Orezul spălat şi scurs se pune intr-un lighenaş se adaugă compoziţia de ceapă,soia,ciupercile curăţate ,tăiate cubuleţe,mărarul,pătrunjelul,condimentul pt- sarmale,cele 2 linguri de făină,se amestecă bine se condimentează cu sare,piper după gust.
Frunzele de varză le scoatem din apă,le stoarcem,îndepărtăm nervurile mai groase şi începem să modelăm sărmăluţe după mărimea dorită.
Punem pe fundul vasului în care fierbem sarmalele un strat de frunze tăiate ,o crenguţă de cimbru ,mărar uscat Aşezăm sărmăluţele le acoperim cu frunze de varză ,turnăm apă cât să le acopere şi le punem la fiert lla inceput la foc mare până începe să fiarbă apoi la foc mic timp de 2-3 ore,încercând din când în când dacă sunt fierte .
Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu